Iemand volgen op Whatnot Iemand volgen op Whatnot

Iemand volgen op Whatnot

Whatnot Support Whatnot Support

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je andere mensen op Whatnot kunt volgen en ontvolgen, en wat volgen betekent voor je meldingen en feed. 

Hoe volgen werkt

Door iemand te volgen, blijf je op de hoogte van diens activiteiten op Whatnot, bijvoorbeeld wanneer diegene live gaat. Je kunt iedereen volgen, al volgen de meeste mensen verkopers om op de hoogte te blijven van hun shows.

Als je iemand volgt, kun je:

  • een pushmelding krijgen wanneer diegene live gaat (zie meldingsopties)
  • diens shows zien in je feed Gevolgde hosts
  • meedoen aan diens giveaways die alleen zijn bestemd voor volgers 

Degene die je volgt kan jou zien in een lijst met volgers en krijgt mogelijk een melding dat jij volger bent geworden.

Als ze jou ook volgen, worden jullie vrienden (meer informatie). 

Hoe je iemand kunt volgen

Vanuit een liveshow:

  1. Tik of klik in de linkerbovenhoek op de knop Volgen

Buiten een liveshow:

  1. Ga naar iemands profiel – via de zoekfunctie, een show of waar je de gebruikersnaam ook maar ziet
  2. Tik of klik op de knop Volgen

Hoe je iemand ontvolgt

Vanuit een liveshow (alleen in de Whatnot-app):

  1. Tik in de linkerbovenhoek op de gebruikersnaam van de verkoper
  2. Tik op Volgend 
  3. Selecteer Ontvolgen
  4. Bevestig om te ontvolgen

Vanaf iemands profiel (app of whatnot.com):

  1. Open het profiel van de verkoper.
  2. Tik op Volgend.
  3. In de Whatnot-app: Bevestig om te ontvolgen

Vanuit je volglijst (alleen in de Whatnot-app):

  1. Ga naar je Account
  2. Selecteer Profiel
  3. Tik op '[#] Volgend' boven je accountbio
  4. Tik in de lijst op de knop Volgend om te ontvolgen

Wanneer je iemand ontvolgt, ontvang je geen meldingen meer als de verkoper live gaat (als je meldingen ingeschakeld had voor verkopers die je volgt). Je kunt nog steeds meldingen ontvangen als je een bepaalde show opslaat.

Bekijk wie jij volgt en wie jou volgt

Vanuit de Whatnot-app:

  1. Ga naar je Account
  2. Selecteer Profiel
  3. Tik op [#] Volgend of [#] Volgers boven je accountbio
  4. Selecteer het tabblad Volgend om te zien wie jij volgt
  5. Selecteer het tabblad Volgers om te zien wie jou volgt

Als iemand die jij volgt jou ook volgt, verschijnt diegene als Vriend in deze lijst (meer informatie). 

Via whatnot.com:

  1. Selecteer je profielpictogram in de rechterbovenhoek
  2. Klik op je gebruikersnaam in het zijmenu
  3. Klik in je profiel aan de rechterkant op [#] Volgend. Hiervandaan zie je een lijst met mensen die jij volgt
  4. Klik op [#] Volgers om een lijst te zien van mensen die jou volgen

FAQ

Wat is het verschil tussen een verkoper volgen en een show opslaan?

  • Volgen geldt voor de verkoper – je krijgt een melding wanneer een van diens shows begint, en je ziet al diens shows op je tabblad Gevolgde hosts
  • Opslaan geldt voor een show – je krijgt een melding wanneer die specifieke show begint, zelfs als je de verkoper niet volgt.

Kan ik een verkoper wel volgen, maar diens meldingen uitschakelen?

Ja, je kunt meldingen voor een bepaalde gevolgde verkoper uitschakelen door op het belpictogram rechtsboven op diens profielpagina te tikken. Je kunt meldingen voor al je gevolgde verkopers uitschakelen via het menu meldingsinstellingen.

Waarom heb ik geen melding gekregen toen een verkoper die ik volg live ging?

Controleer eerst de meldingsinstellingen van je apparaat om er zeker van te zijn dat meldingen van Whatnot zijn toegestaan.

Controleer vervolgens je meldingsinstellingen voor kopers in de app onder Account > Meldingen. Als je meldingen voor Gevolgde gebruikers zijn uitgeschakeld, ontvang je geen meldingen wanneer de verkopers die jij volgt live gaan. Controleer het profiel van de verkoper – als je meldingen voor die verkoper hebt uitgeschakeld via het belpictogram in de rechterbovenhoek van diens profiel, ontvang je geen meldingen. 

Wat is het verschil tussen vrienden en volgers?

Volgen is eenrichtingsverkeer: je volgt iemand om op de hoogte te blijven van wat ze doen. Vrienden betekent dat jullie elkaar wederzijds volgen. 

Vrienden kunnen elkaars activiteitsstatus zien, zien wanneer jullie in dezelfde show zijn en elkaar berichten sturen via het tabblad 'Vrienden' (meer informatie).

Kan ik een van mijn volgers verwijderen of zorgen dat iemand mij niet meer kan volgen?

Door iemand te blokkeren, voorkom je dat diegene contact met je opneemt. Als je iemand blokkeert, kan die je niet meer volgen. 


Gerelateerde artikelen